Blaga: Multe primarii au un numar exagerat de angajati

Marti, 04 August 2009, ora 15:34
1699 citiri
Blaga: Multe primarii au un numar exagerat de angajati

Ministrul Dezvolarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, a declarat marti, la Tg Mures, ca reprezentantii alesilor locali sunt chemati, vineri, la Bucuresti pentru a stabili o schema de functionare a administratiilor locale, deoarece unele primarii au un numar exagerat de angajati, informeaza NewsIn.

"Asociatiile alesilor locali sunt chemate vineri, la Bucuresti, presedinti de consilii si primari, pentru a cadea de acord asupra schemei de functionare a unei primarii, in functie de obligatii si numarul de locuitori. Sunt situatii aberante care s-au intamplat in numele democratiei in ultimii ani.

Dau un exemplu: sunt primarii cu 5.000 de locuitori; unele isi pot desfasura activitatea cu 11 angajati, altele cu 50. E clar ca in unele zone lucrurile sunt scapate de sub control. Guvernul trebuie sa asigure sectiunea de functionare.

De la buget se va asigura finantarea unui numar de salariati, restul, daca primarul vrea sa ii angajeze, sa-i finanteze din fonduri proprii", a declarat ministrul, transmite corespondentul NewsIn.

Pe de alta parte Vasile Blaga a spus ca administratiile locale nu au specialisti pentru intocmirea de proiecte de atragere a fondurilor europene.

"Foarte multe administratii locale nu au capacitatea administrativa pentru a genera proiecte eligibile.

Acest lucru se intampla chiar si in tari vechi membre ale UE. Cat despre noi, sunt comune si orase care nu au bani nici sa aprinda becul de luna viitoare. De aceea noi contractam consultanti. Noi, la minister, nu facem contracte, nici ADR-ul", a afirmat ministrul.

Acesta a dat asigurari ca reducerile de posturi ale bugetarilor se vor realiza, dar numai dupa ce aceste aspecte vor fi clarificate la nivel de parteneri sociali.

"Indiscutabil vom face reducerile asumate de catre Guvern, este un singur Guvern al Romaniei.

Astazi, reprezentantii FMI se intalnesc cu reprezentantii sindicatelor, iar maine cu membrii Guvernului. Vom vedea cum vor decurge si cum se vor finaliza negocierile si le vom asuma. Suntem un guvern responsabil. Si sunt convins ca si ceilalti vor proceda in consecinta", a spus Blaga.

#blaga, #primarii, #angajati, #administratii, #locale, #ministrul , #stiri FMI