BM considera ca Romania a facut progrese

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 12:08
1200 citiri
BM considera ca Romania a facut progrese

Banca Mondiala considera ca Romania a facut progrese semnificative in vederea implementarii reformelor sprijinite de institutie, in contextul pregatirii celui de-al doilea imprumut pentru politici de dezvoltare (DPL), iar echipa de experti BM va reveni la Bucuresti.

"Se inregistreaza progrese semnificative, iar echipa Bancii Mondiale a apreciat pozitiv eforturile sustinute depuse de Guvernul Romaniei in vederea realizarii programului de reforma convenit. Mai multe dintre masurile de reforma sprijinite prin programul DPL necesita actiuni legislative, iar echipa Bancii Mondiale va reveni la Bucuresti pe masura ce se avanseaza in aceasta directie", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de BM, precizeaza Mediafax.

Expertii Bancii Mondiale s-au concentrat in discutiile cu autoritatile romane asupra stadiului reformelor din sectorul public, incluzand implementarea legii salarizarii unitare si a legii pensiilor, precum si a reformelor din domeniul sanatatii, educatiei, asistentei sociale si din sectorul financiar.


O echipa de experti ai Bancii Mondiale s-a aflat in Romania in perioada 20-27 ianuarie, alaturi de misiuni ale FMI si Comisiei Europene, pentru a discuta cu autoritatile de la Bucuresti despre performantele si perspectivele programului de reforma convenit in acordul de finantare externa.


Reprezentantii BM au avut mai multe discutii cu autoritatile romane despre progresul implementarii masurilor de reforma sustinute de Banca Mondiala in contextul pregatirii celui de-al doilea imprumut pentru politici de dezvoltare.

 

#bm, #progrese, #public, #romania, #sector , #stiri FMI