Boc: Basescu, ajutorul pentru un acord corect cu FMI

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 15:41
1030 citiri
Boc: Basescu, ajutorul pentru un acord corect cu FMI

Evaluarea misiunii FMI la Bucuresti nu a fost una foarte usoara, deoarece negocierile au fost dure, iar interventia presedintelui Traian Basescu a fost de mare ajutor pentru a se putea ajunge la o forma corecta a acordului pe mai departe, a declarat, luni, premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

"Nu a fost o evaluare foarte usoara. Si reprezentantii Fondului si ai Comisiei au spus ca au fost discutii si negocieri dure.

Au fost abordari consistente, dar concluziile sunt cele pe care vi le-au prezentat si pe care nu pot decat sa le intaresc", a spus Boc, la postul public de radio.

Intrebat de ce a apelat la interventia presedintelui Romaniei si daca seful statului a fost de ajutor in discutiile cu FMI de la acel moment, premierul a raspuns ca presedintele a avut o mare contributie la stabilirea unei "forme corecte" a acordului.

"Presedintele a fost de mare ajutor in cadrul discutiilor pe care le-am avut si in special in forma finala, astfel incat sa se poata ajunge la o forma corecta a acordului nostru pe mai departe, presedintele avand un rol important in ceea ce priveste forma finala a acordului, cu contributia presedintelui realizandu-se chiar lucruri importante in ceea ce inseamna sustinerea investitiilor pentru anul 2011", a spus Boc.

Surse oficiale au declarat, duminica, pentru MEDIAFAX ca negocierile cu FMI au intrat in impas, in principal din cauza conditiei de modificare a OUG 50 privind creditele populatiei.

Potrivit surselor, divergente de opinie au aparut si in legatura cu unele masuri de stimulare a economiei propuse de PDL pentru anul viitor, care nu au fost acceptate de catre reprezentantii FMI.

Membrii misiunii FMI au avut, duminica seara, o discutie cu presedintele Traian Basescu, la care a participat si premierul Emil Boc. 

#basescu, #boc, #discutii, #fmi , #stiri FMI