Boc catre FMI: Am iesit din recesiune fara sampanie

Luni, 25 Iulie 2011, ora 13:58
1456 citiri
Boc catre FMI: Am iesit din recesiune fara sampanie

Premierul Emil Boc le-a transmis reprezentantilor FMI ca Romania a iesit din recesiune si ca va mentine ritmul reformelor, deoarece nu este inca momentul de a sarbatori cu sampanie. Prim-ministrul Emil Boc a mai precizat ca  provocarea Guvernului este sa  deruleze o politica prudenta, transmite Mediafax.

Impreuna cu ministrul Finantelor, seful Guvernului i-a primit, la Palatul Victoria, cu membrii delegatiei Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

In fata jurnalistilor, Boc a avut cu oficialii straini o scurta discutie in care le-a explicat ca a dorit ca presa sa aiba acces, pentru putine minute, astfel incat sa obtina "imagini noi" cu delegatia FMI, seful delegatiei Fondului la Bucuresti, Jeffrey Franks, spunand ca este bine ca jurnalistii au putut intra, deoarece membrii delegatiei si-au schimbat garderoba.

"Am schimbat hainele de iarna, acum le avem pe cele de vara", a spus Franks.

Premierul a continuat sa discute in limba engleza cu membrii delegatiei, spunand ca, de la ultima vizita la Bucuresti a FMI, economia Romaniei a iesit din recesiune si a avansat "un pic".

"Desigur, nu este inca timpul de a ciocni sampanie si a sarbatori. Obiectivul nostru este sa mentinem ritmul reformelor, sa evitam greselile anului 2008 si sa consolidam cresterea economica. Provocarea noastra consta in a nu face niciun pas inainte, sa fim foarte precauti si sa nu ne intoarcem la populism", a spus Boc.

Franks l-a asigurat pe Boc ca FMI apreciaza eforturile Guvernului de a respecta programul convenit si a creste din punct de vedere economic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#boc fmi recesiune, #criza fmi boc, #boc, #fmi , #stiri FMI