Boc catre parlamentari: nu blocati transa FMI!

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 12:46
1304 citiri
Boc catre parlamentari: nu blocati transa FMI!

Premierul Boc a cerut parlamentarilor sa respinga motiunea fata de Legea salarizarii, sustinand ca demersul opozitiei urmareste doar blocarea cresterii salariilor cu 15%, a bugetului si a transei FMI, intr-un moment in care Romania si-a recastigat credibilitatea in fata institutiilor internationale, conform Mediafax.

El a spus parlamentarilor, la dezbaterea motiunii, ca amanarea transei din imprumutul FMI, consecinta directa a unui eventual vot pozitiv pentru motiunea de cenzura, va obliga Guvernul sa se imprumute de pe pietele internationale la costuri ridicate.

"Cu cat se inmultesc semnele pozitive ca urmare ale masurilor adoptate de Guvern, cu atat PSD si PNL devin mai disperate", a spus Boc.

Premierul a sustinut in fata acestora ca Romania are pentru urmatoarele sase luni cele mai bune premise pentru crestere economica din Europa Centrala si de Est, dar cu conditia ca motiunea de cenzura sa nu treaca, iar reformele sa continue.

El a transmis parlamentarilor ca trebuie sa opteze intre doua variante, respectiv intre una de "siguranta" cu o crestere salariala de 15% si una "populista" a opozitiei, prin care sunt vandute doar iluzii.

"Guvernul recomanda varianta de siguranta", a conchis Boc.

Deputatii si senatorii dezbat motiunea de cenzura intitulata "Legea privind salarizarea in anul 2011- ultima teapa trasa romanilor de Guvernul Basescu-Udrea-Boc".

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#boc, #fmi, #parlamentari, #motiune, #legea, #salarizarii , #stiri FMI