Boc: Cota unica si TVA nu vor fi majorate

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 11:50
1475 citiri
Boc: Cota unica si TVA nu vor fi majorate

Acordul de imprumut pe care Romania il va incheia cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana are un caracter preventiv, care rezulta si din faptul ca nu trebuie majorata nici cota unica de impozitare, nici taxa pe valoarea adaugata, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

El a aratat ca Romania poate opri anumite efecte negative ale crizei economice prin masuri preventive, conform Mediafax.

"Nu astepti sa ajunga apa la gura, ci trebuie sa iei masuri atunci cand apa este la picioare. Acordul cu FMI va avea un rol major in relansarea creditarii. Din suma pe care o vom imprumuta de la FMI, aproximativ doua treimi va merge la Banca Nationala a Romaniei, iar poate mai putin de o treime merge la Ministerul Finantelor, iar de acolo o suma va merge la banci pentru a fi destinata imprumuturilor si creditarii", a spus Boc.

Premierul a precizat ca a discutat, miercuri, cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care si-a manifestat disponiblitatea de a acorda noi linii de credit.

#acord, #ce, #creditare, #criza, #efecte, #fmi, #imprumuturi , #stiri FMI