Boc: Decizia CCR creste sansa sa primim banii FMI

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 09:26
1170 citiri
Boc: Decizia CCR creste sansa sa primim banii FMI

Declararea Legii privind reorganizarea agentiilor guvernamentale si a Legii salarizarii unice ca fiind constitutionale creste sansele Romaniei de a primi a treia transa de la FMI, dar acest lucru este conditionat in continuare de aprobarea bugetului pe 2010 si a Legii pensiilor, spune Emil Boc, informeaza NewsIn.

"Prin decizia Curtii Constitutionale mai sunt indeplinite doua dintre angajamentele pe care Romania le are cu CE si FMI. (...) Practic, prin decizia Curtii cresc sansele Romaniei de a putea sa primeasca resursele financiare (...), dar (acest lucru, n.r.) este conditionat in continuare de ceea ce Parlamentul va face, si anume adoptarea Legii pensiilor si celorlalte doua legi - Legea reponsabilitatii fiscale si Legea bugetului de stat", a declarat premierul in exercitiu Emil Boc la finalul sedintei de miercuri a Executivului.

Curtea Constitutionala (CCR) a respins miercuri sesizarea PNL privind neconstitutionalitatea Legii de reorganizare a unor autoritati si institutii publice si a Legii salarizarii unice.

Acestea sunt doua dintre actele normative impuse de acordurile de finantare incheiate cu institutiile internationale, asupra carora Guvernul condus de Emil Boc si-a asumat raspunderea in Parlament.

#ccr, # boc, # transa, # fmi, # legi , #stiri FMI