Boc: Este prematur sa vorbim despre un nou acord cu FMI

Marti, 27 Iulie 2010, ora 15:11
1349 citiri
Boc: Este prematur sa vorbim despre un nou acord cu FMI

Romania nu discuta in acest moment cu Fondul Monetar International (FMI) despre un nou acord, fiind prematura existenta unor astfel de consultari, a declarat, marti, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

"Este prematur sa vorbim despre un nou acord cu FMI. Nu avem in acest moment discutii despre un nou acord cu FMI", a raspuns Boc unei intrebari a presei pe aceasta tema, intr-o conferinta sustinuta la Targoviste.

Intrebat si daca Executivul ia in calcul ca salariile sa fie rationalizate la plata, Boc a raspuns ca un astfel de scenariu este exclus.

Presedintele UGIR-1903, Cezar Coraci, a declarat, marti, ca seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, i-a anuntat pe reprezentantii patronatelor ca exista discutii privind un nou imprumut de la FMI, dar inca nu a fost stabilita o suma, ci doar domeniile pe care ar trebui sa se axeze investitiile.

Referitor la posibilitatea incheierii unui nou acord, Franks a reiterat marti ca deocamdata nu au inceput discutiile cu Guvernul.

De asemenea, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat ca un nou acord cu FMI nu se numara, deocamdata, printre subiectele discutate cu delegatia Fondului.

O misiune comuna a FMI si Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performanta stabilite pentru finele lunii iunie si in cadrul careia urmeaza sa se discute si despre un nou set de prognoze macroeconomice.

#acord, #boc, #fmi , #stiri FMI