Boc: Guvernul trebuie sa se pronunte daca merge mai departe si sustine Acordul cu FMI

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 17:17
1279 citiri

Guvernul s-a reunit marti in sedinta pentru ca in 48 de ore de la decizia FMI de a elibera a doua transa din imprumut trebuie sa sa se pronunte daca merge mai departe si sustine Acordul si scrisoarea de intentie, a declarat premierul Emil Boc la inceputul sedintei extraordinare a Executivului, informeaza NewsIn.

"Toate aceste lucruri sunt rezultatul aprobarii ieri (luni n.r.) in consiliul FMI a scrisorii de intentie si a Acordului cu Romania, astfel incat in 48 de ore de la aprobarea consiliului Guvernul trebuie sa se pronunte daca merge mai departe si sustine Acordul si scrisoarea de intentie. Dupa sedinta de Guvern, daca acest lucru il vom decide, imediat in perioada urmatoare transa a II-a din acordul cu FMI va veni in Romania", a declarat Boc.

Boc a precizat ca jumatate din cele 1,85 de miliarde de euro vor merge la Trezorerie si jumatate la BNR, iar acelasi lucru este aplicabil si pentru transa a III-a din imprumutul de la FMI.

Banii virati la Trezorerie vor fi utilizati pentru finantarea deficitului bugetar.

Potrivit lui Boc, Guvernul va aproba in sedinta un memorandum care vizeaza conditiile financiare aplicabile transelor II si III din imprumutul de la FMI si o OUG privind acordul stand-by cu FMI "in lumina ultimelor negocieri care au avut loc la Bucuresti in lunile august si septembrie".

 

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#acord, # fmi, # deficit, # finantare, # boc , #stiri FMI