Boc: Iesirea din calendarul Legii salarizarii poate amana transa FMI

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 12:31
1329 citiri
Boc: Iesirea din calendarul Legii salarizarii poate amana transa FMI

Guvernul dispune de un "plan B" in cazul Legii salarizarii, in conditiile in care iesirea din calendarul prevazut pentru adoptarea legii, urmare a suspendarii sedintei Parlamentului destinata citirii motiunii de cenzura, poate amana transa FMI si afecta implicit deficitul, a afirmat premierul Boc, potrivit Mediafax.

El a declarat, la Parlament, ca iesirea din calendar poate afecta primirea urmatoarei transe din imprumutul contractat de la Fondul Monetar International (FMI), cu efecte negative asupra finantarii deficitului bugetar si implicit a salariilor si pensiilor.

Seful Guvernului a acuzat opozitia de iresponsabilitate, aratand ca reprezentantii acestora "trag cu gloante oarbe in toate partile" si au "placerea sadica" de a periclita acordul incheiat de Romania cu FMI.

Premierul a asigurat insa ca Guvernul are un "plan B" in acest caz, fara sa intre in detalii.

"Va asigur ca, in calitate de prim-ministru, stiu ce trebuie sa fac", a spus Boc.

Sedinta Parlamentului in care era programata citirea motiunii de cenzura pe Legea-cadru a salarizarii a fost suspendata de catre presedintele Senatului, Mircea Geoana, care a anuntat ca, in urma apelului nominal, sunt prezenti doar 225 de parlamentari, nefiind intrunit cvorumul.

#boc, #fmi, #lege, #plan, #salarizare , #stiri FMI