Boc: mesajul sefului FMI este ca nu trebuie sa aplicam masuri populiste

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 00:20
1624 citiri
Boc: mesajul sefului FMI este ca nu trebuie sa aplicam masuri populiste

Premierul Emil Boc a interpretat miercuri seara, la TVR1, ca mesajul sefului FMI reprezinta o atentionare ca Romania nu poate iesi din criza decat aplicand programul masurilor de austeritate, iar cu politici populiste care ar conduce spre derapaje, informeaza Newsin.

"Din aceasta situatie nu se iese cu populisme si probabil ca mesajul sefului Fondului a fost tocmai acesta.

Daca Romania va incerca sa iasa din criza cu populisme de genul dublam salarii, marim pensii peste noapte, fara acoperire, mergem pe programul PSD-ului, care ne aduce un deficit de 11% in 2011, in acele conditii am avea un derapaj fara iesire al acestei tari", a spus premierul, precizand ca nu cunoaste totusi afirmatiile directorului FMI.

"Daca Romania face in continuare ceea ce trebuie si nu are derapaje de la programul pe care l-am stabilit nu va avea probleme sa ajunga intr-o situatie de genul celei mentionate de dumneavoastra.

Asta inseamna ca trebuie sa aprobam Legea salarizarii, Legea pensiilor, Legea bugetului de stat, trei legi importante si decisive (...) care ne feresc de pericole pe care alte tari le au in momentul de fata in UE.

Daca nu vom intelege ca acestea sunt prioritatile tarii si ale fiecarui roman si vom opta spre altceva, atunci vom avea probleme", a explicat Boc, adaugand ca orice derapaj de la aceste masuri poate pune probleme Romaniei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #seful fmi, #strauss-kahn, #masuri populiste , #stiri FMI