Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc, Pogea si Sarbu au analizat observatiile FMI si CE la Legea salarizarii unice

Boc, Pogea si Sarbu au analizat observatiile FMI si CE la Legea salarizarii unice

Premierul Emil Boc si ministrii Finantelor si Muncii au analizat duminica, la sediul Ministerului Finantelor, observatiile primite de la FMI si CE pe marginea Legii salarizarii unice, urmand ca acestea sa fie integrate in textul actului normativ, potrivit unor reprezentanti ai Executivului, informeaza NewsIn.

Proiectul de lege privind salarizarea in sistemul bugetar si anexele in care sunt trecuti coeficientii functiilor aferente angajatilor la stat au fost trimise sambata spre analiza reprezentantilor Fondului Monetar international (FMI) si expertilor Comisiei Europene, pentru ca acestia sa prezinte eventualele obiectii pe varianta finala a legii.

Guvernul isi va angaja raspunderea pe Legea educatiei nationale, Legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor cu Comisia Europeana si FMI.


Premierul Emil Boc a declarat miercuri noaptea, dupa sedinta de Guvern, ca cele mai multe amendamente au fost formulate la proiectul Legii salarizarii unice si la cel al educatiei nationale.


Vineri seara, in urma unor noi negocieri cu sindicatele pe marginea Legii salarizarii, Guvernul a acceptat ca salariul minim pe economie sa creasca la 705 lei in 2010 si la 1.100 lei in 2015, de la nivelul actual de 600 lei, iar coeficientul 1 sa fie egal cu salariul minim pe economie, a declarat, vineri seara, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.


Sindicatele cerusera initial ca salariul minim pe economie valabil pentru 2010 sa creasca la 720 lei, dar patronatele au anuntat ca nu accepta mai mult de 650 lei. 


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1031 ori
Citeste mai multe despreminim coeficient salariu salarizare