Boc si compania vor decide daca luam bani de la FMI

Joi, 12 Martie 2009, ora 10:01
1134 citiri
Boc si compania vor decide daca luam bani de la FMI

Decizia privind contractarea unui imprumut de la FMI va fi luata de Guvern dupa consultarile care vor avea loc in cadrul unui comitet interministerial format atat din ministrii PD-L, cat si ai PSD, a declarat miercuri premierul Emil Boc.

 

"Decizia de a lua un imprumut sau nu va fi luata de Guvernul Romaniei dupa consultarile pe care acest comitet interministerial le va avea, comitet din care fac parte reprezentanti din ambele partide politice", a declarat Boc, fiind intrebat de presa daca social-democratii au fost informati despre intentia Guvernului de a lua un imprumut de la FMI.

Guvernul a decis miercuri infiintarea unui comitet interministerial pentru asigurarea finantarii interne si externe a Romaniei, dupa ce ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a informat Executivul despre necesitatea de finantare a deficitului bugetar, a anuntat premierul Emil Boc in conferinta de la finalul sedintei Guvernului.

Comitetul va fi format din ministrii Finantelor, Economiei, Dezvoltarii, Transporturilor, Muncii, IMM, Sanatatii, Educatiei si Afacerilor Externe.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti ca regreta ca inceputul discutiilor cu FMI este "in ceata si mister" si a facut apel catre PDL pentru mai multa transparenta.

"Eu fac un apel extrem de serios si de colegial partenerilor de guvernare pentru a ne apleca neintarziat si cu mai multa transparenta pe acest subiect. Pentru numele lui Dumnezeu, ce mare mister e ca pleaca cineva la Washington sau vine o delegatie la Bucuresti? Este clipa unui moment de barbatie politica si a gasirii unui raspuns la problema economica a Romaniei pentru a intra intr-un mandat clar in care sa spunem care sunt liniile pe care nu avem voie sa le depasim intr-un eventual acord cu CE si FMI", a spus el.

Intrebat daca PDL s-a purtat incorect fata de PSD, presedintele social-democrat a spus: "Este mai degraba un mod de functionare netransparenta a institutiilor. Nu vreau sa fac o culpa. Dar, recunosc, este o nota proasta pentru cei care intentioneaza sa impinga Romania intr-un acord cu FMI ca aceasta dezbatere sa nu fi avut loc mai din timp, cu cifre pe masa, cu concluzii pe masa, cu o dezbatere publica sanatoasa", a spus Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Ești pasionat de lumea antreprenoriatului și vrei să afli secretele succesului de la persoane din domeniu? Participa la evenimentul organizat de Ziare.com “Antreprenoriatul Profesie vs...
#boc, #comitet, #conferinta, #fmi, #geoana, #guvern, #pogea , #stiri FMI