Boc: Speram sa nu fim nevoiti sa platim pensii sau salarii mici din imprumutul de la CE

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 14:41
1286 citiri
Boc: Speram sa nu fim nevoiti sa platim pensii sau salarii mici din imprumutul de la CE

Autoritatile romane spera sa nu fie nevoite sa utilizeze banii din imprumutul de la CE pentru plata salariilor si pensiilor mici, a declarat Boc joi referindu-se la declaratiile sefului statului si a precizat ca, daca " lucrurile merg asa cum ne-am propus", sumele vor fi folosite pentru investitii.

"Ceea ce spunea presedintele este ca speram sa nu fim nevoiti, daca este posibil ca in aceasta tara sa nu ajungem in situatia in care din acesti bani sa ajungem sa platim pensii mici sau salarii mici, pentru ca obiectivul nostru este ca acei bani - repet, 6 miliarde de euro de la CE - sa mearga pentru finantarea deficitului", a spus Boc la postul public de radio.

"Daca lucrurile merg asa cum ne-am propus, acesti bani vor ramane cu destinatia de investitii si nu vom fi nevoiti sa apelam la alte solutii, de a-i aduce spre pensii sau salarii mici", a adaugat el.

Premierul a precizat ca Executivul urmareste cresterea salariilor mici si mijlocii din economiile pe care le va face in urma restructurarilor agentiilor guvernamentale, in urma aplicarii Legii care vizeaza interzicerea cumulului salariului de la stat cu pensia si prin aplicarea contributiei de solidaritate.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Beirut ca o parte din banii din imprumutul extern poate fi folosita in mod exceptional pentru a echilibra pensiile si salariile mici in cazul in care criza se va agrava. Seful statului a dorit sa faca o serie de precizari si despre acordul cu FMI care va fi parafat in curand.

"Vom lua un imprumut de 20 de miliarde de la CE si FMI. 13 miliarde de euro vor merge catre BNR pentru a consolida rezervele nationale si pentru stabilitatea monedei in raport cu celelalte valute.

Alte 6 miliarde sunt pentru Guvern, in special pentru investitii.

Numai in conditii exceptionale cele 6 miliarde pot fi folosite pentru alte tipuri de actiuni decat investitiile. Daca e nevoie, vom folosi acesti bani pentru pensiile si salariile mici in cazul in care criza se va agrava", a declarat presedintele Basescu in cea de-a doua zi a vizitei sale de stat in Liban. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#pensii, # imprumut, # FMI, # salarii , #stiri FMI