Boc va avea, joi seara, o noua intalnire informala cu membrii misiunii FMI

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 14:31
863 citiri
Boc va avea, joi seara, o noua intalnire informala cu membrii misiunii FMI

Premierul Emil Boc va avea, joi seara, o noua intalnire informala cu membrii misiunii Fondului Monetar International (FMI), dupa discutia avuta la sfarsitul saptamanii trecute, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale. 

La discutia premierului cu FMI vor participa si o parte dintre membrii Cabinetului.

Premierul Emil Boc a avut o intalnire similara cu reprezentantii Fondului Monetar International in urma cu o saptamana, surse guvernamentale declarand atunci agentiei MEDIAFAX ca seful Guvernului a asigurat ca situatia generata de proiectele adoptate de catre deputati, privind TVA de 5% pentru alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, va fi rezolvata rapid.

Cu putin inainte de intalnirea cu premierul, seful misiunii Fondului in Romania, Jeffrey Franks, declara ca problema legata de TVA de 5% pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor de sub 2.000 de lei trebuie rezolvata pana la 1 noiembrie, data incheierii evaluarii FMI in Romania.

Liderii coalitiei au propus FMI, la inceputul acestei saptamani, alaturi de scaderea contributiilor sociale de la 44% la 41% si reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12%, si cresterea salariului minim de la 600 la 700 de lei.

Fondul Monetar International a transmis Guvernului insa ca nu poate accepta pentru anul viitor o majorare a salariului minim pe economie mai mare de 650 lei, sub nivelul de minim 700 lei avansat in discutii de reprezentantii Executivului, au declarat agentiei MEDIAFAX surse participante la discutii.

Potrivit "Gandul", politicienii romani s-au lovit de inflexibilitatea oficialilor FMI, care se opun masurilor propuse de coalitie.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, # fmi, # intalnire , #stiri FMI