Boc vrea o solutie pentru OUG 50 care sa protejeze ambele parti

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 23:58
1210 citiri
Boc vrea o solutie pentru OUG 50 care sa protejeze ambele parti

Autoritatile romane vor analiza solicitarea FMI de modificare a OUG 50/2010 privind contractele de credit ale populatiei, pentru a identifica o solutie echilibrata care sa protejeze ambele parti, dar decizia apartine in prezent Parlamentului, a declarat, joi seara, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax. 

"Trebuie gasita o solutie echilibrata care sa protejeze ambele parti. Acum, decizia este la Parlament, unde ordonanta se afla in dezbatere", a spus la postul public de televiziune, dupa o discutie avuta, la Guvern, cu oficialii FMI.

El a sustinut ca acest subiect nu a fost discutat de reprezentantii FMI cu cei ai Guvernului, ci doar cu membrii Comisiei pentru Buget din Camera Deputatilor si oficialii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Seful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks, a declarat, joi, ca modificarea OUG 50/2010 privind contractele de credit ale populatiei intr-o forma "satisfacatoare" va reprezenta o conditionalitate pentru eliberarea urmatoarei transe din acordul stand-by.

Surse oficiale au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX ca FMI a transmis bancilor comerciale, prin intermediul BNR, un formular tip, in care fiecare institutie de credit va trece pierderile potentiale calculate in cazul in care ar aplica strict prevederile OUG 50/2010.

Franks a avut, joi, o intalnire cu presedintele Comisiei pentru Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor, Viorel Sefan, pe tema Ordonantei 50/2010.

La finalul intalnirii, Viorel Stefan a anuntat ca FMI ar putea conditiona acordarea urmatoarei transe din acordul stand-by de modificarea OUG 50/2010 pana la data de 15 decembrie, unul dintre amendamente vizand eliminarea referirilor la contractele in derulare.

#boc, #fmi, #oug 50, #credite, #banci , #stiri FMI