Bulgarii anunta sfarsitul crizei

Duminica, 30 Mai 2010, ora 00:02
1203 citiri
Bulgarii anunta sfarsitul crizei

Ministrul bulgar de finante, Simeon Djankov, care detine si functia de vicepremier, a proclamat sambata sfarsitul crizei economice din tara, oferind previziuni optimiste in legatura cu sporirea veniturilor la buget, transmite Sofia News Agency, care citeaza dintr-un interviu difuzat de Radio Darik.

"Criza a luat sfarsit in aprilie, declinul productiei industriale s-a oprit, exporturile inregistreaza o crestere pentru a sasea luna consecutiv, somajul a scazut sub 10%, bancile au sporit creditarea", a spus ministrul, adaugand ca in ceea ce priveste veniturile la buget, acestea ar urma sa creasca in urmatorul semestru, informeaza Newsin.

Djankov a anuntat ca rectificarea bugetului pentru 2010 va fi prezentata Parlamentului saptamana viitoare, urmnand a fi discutata in plen intre 10 iunie si 15 iunie.

Ministrul a previzionat un deficit bugetar de 2 miliarde de leva (aproape un milard de euro) pana la sfarsitul acestui an, fiind de parere ca prognozele care vorbesc de un deficit in valoare de 3,2 miliarde de leva nu se vor materializa.

El a repetat ca este de acord cu decizia guvernului de a finanta deficitul bugetar din rezerva fiscala a tarii, fiind cea mai ieftina si mai convenabila metoda.

Vicepremierul a dat din nou asigurari ca Bulgaria nu poarta niciun fel de negocieri cu Fondul Monetar International, iar chestiunea unui imprumut nu este la ordinea zilei, dar a spus ca sprijina ideea reducerii la maxim a cheltuielilor.

Djankov a negat afirmatiile opozitiei, care sustine ca investitorii straini pleaca din Bulgaria, subliniind ca la acest capitol Bulgaria se afla in media europeana. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#bulgaria, #criza, #finante, #fmi , #stiri FMI