CE anunta o misiune comuna cu FMI

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 15:00
1004 citiri
CE anunta o misiune comuna cu FMI

Comisia Europeana va trimite o misiune de o saptamana la Bucuresti, pe 20 ianuarie, pentru a examina daca Romania a indeplinit conditiile pentru varsarea celei de-a doua transe, de 1 miliard euro, a anuntat vineri Comisia, intr-un comunicat. 

"Tensiunile politice si intarzierile aferente in adoptarea proiectului de buget pe 2010 au impiedicat ca misiunea anterioara din octombrie sa-si finalizeze evaluarea", precizeaza CE.

Delegatia europeana va sosi in aceeasi perioada cu misiunile FMI si Bancii Mondiale.

Discutiile se vor axa pe executia bugetara din 2009 si pe bugetul pe 2010 adoptat de Parlament pe 14 ianuarie, inclusiv masurile pe care Romania trebuie sa le ia pentru incadrarea in tinta de deficit bugetar de 5,9% din PIB in acest an.

Totodata, misiunea va examina progresele facute in ce priveste reformele din domeniul fiscal, reglementarea sistemului financiar si absorbtia fondurilor UE.

Incheierea cu succes a evaluarii ar duce la deblocarea celei de-a doua transe de 1 miliard euro de la Uniunea Europeana, dupa ce in iulie 2009 a fost acordata prima transa de 1,5 miliarde euro, din totalul pachetului de asistenta al CE de 5 miliarde euro.

FMI a anuntat vineri dimineata ca o misiune a Fondului, condusa de Jeffrey Franks, va veni in perioada 20-27 ianuarie la Bucuresti, impreuna cu delegatii ale CE si Bancii Mondiale, pentru a discuta despre eliberarea transelor III si IV, in valoare totala de 2,3 miliarde euro, din imprumutul extern al Romaniei.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ce, # misiune, # fmi , #stiri FMI