CE: Guvernul va actiona rapid pentru a compensa decizia de neconstitutionalitate

Marti, 29 Iunie 2010, ora 13:19
768 citiri
CE: Guvernul va actiona rapid pentru a compensa decizia de neconstitutionalitate

Comisia Europeana (CE) a luat act de decizia Curtii Constitutionale privind masurile de austeritate si se arata increzatoare ca Guvernul va adopta fara intarziere masuri pentru a compensa decizia de neconstitutionalitate, precizeaza Mediafax.

"Comisia Europeana este increzatoare ca adoptarea rapita a masurilor compensatorii va permite acordarea urmatoarei transe fara intarziere", se arata intr-un comunicat al CE.

Executivul Uniunii Europene precizeaza ca are contacte stranse cu Guvernul, FMI si Banca Mondiala in privinta masurilor compensatorii care vor fi adoptate pentru a atinge tinta de deficit bugetar din acest an.

"Pana acum, Guvernul Romaniei a manifestat un angajament ferm in vederea implementarii masurilor necesare pentru a atinge obiectivele din program si pentru a readuce finantele publice romanesti pe un fagas sustenabil (...) Discutiile cu autoritatile progreseaza bine, iar Comisia este increzatoare ca masurile compensatorii vor fi adoptate in urmatoarele zile", se spune in comunicat.

Daca masurile vor fi adoptate urgent, urmatoarea transa, de 1,15 miliarde euro, din imprumutul acordat de UE Romaniei nu ar trebui ca urmatoarea transa sa intarzie, noteaza CE.

Comisia va evalua implementarea masurilor de consolidare fiscala in timpul misiunii de revizuire a acordului de ajutor extern programata pentru sfarsitul lunii iulie, urmand sa ia atunci o decizie privind transa.

#ce masuri transa acord , #stiri FMI