Cerbulescu: Saptamana viitoare vom discuta pe tema OUG 50

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 17:31
1006 citiri
Cerbulescu: Saptamana viitoare vom discuta pe tema OUG 50

Reprezentantii ANPC vor merge la Bruxelles saptamana viitoare, unde vor discuta cu reprezentantii Comisiei Europene (CE) despre OUG 50, dupa ce le va transmite joi un punct de vedere privind ordonanta si aplicarea la creditele in derulare, a spus marti presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, potrivit NewsIn.

El a mentionat ca ANPC va transmite in 28 octombrie Comisiei Europene "un punct de vedere al ANPC privind solicitarea CE legata de OUG 50 si de aplicarea acesteia la creditele in derulare.

"Le-am spus (reprezentantilor FMI, n.r.) ca in 28 octombrie urmeaza sa trimitem la Comisia Europeana un raspuns la niste solicitari lamuritoare vizavi de prevederile din OUG 50. Le vom trimite acest raspuns, argumentat, si cu prevederi ale Departamentului pentru Afaceri Europene, urmand ca saptamana viitoare sa mergem la Bruxelles sa avem o discutie cu Comisia Europeana si sa lamurim si unele aspecte pe care le considera a fi in afara Directivei", a mentionat Cerbulescu.

El a adaugat ca va prezenta punctul de vedere al ANPC ca fiind unul corect si ca nu a fost incalcata legislatia europeana si Directiva.

OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, care a intrat in vigoare la 21 iunie, este rezultatul transpunerii in legislatia romaneasca a Directivei Europene 48/CE/2008.

Prevederile actului normativ se aplica atat contractelor de credit noi, cat si celor aflate in derulare.

#oug 50 credite derulare anpc , #stiri FMI