China: crestere economica de 9,5%?

Duminica, 03 Ianuarie 2010, ora 23:50
1485 citiri
China: crestere economica de 9,5%?

Cresterea economica a Chinei ar putea atinge 9,5% in 2010, arata estimarile publicate vineri de un organism guvernamental, ce depasesc previziunile deja optimiste realizate de institutiile internationale, relateaza AF.

Cea de-a treia economia mondiala ar urma sa beneficieze de o revenire a exporturilor, afectate in 2009 de criza mondiala, estimeaza Zhang Liqun, economist in cadrul centrului de cercetare si dezvoltare al guvernului chinez, citat de cotidianul China Economic Times.

Banca Asiatica pentru Dezvoltare estimeaza ca economia chineza va creste in acest an cu 8,9%, in timp ce Fondul Monetar International (FMI) prevede o crestere de 9%.

In acest an, investitiile din sectorul imobiliar urmeaza sa creasca cu 30-40%, a estimat econoistul chinez, intr-un moment in care autoritatile au avertizat asupra posibilitatii aparitiei unei bule imobiliare.

Inflatia urmeaza sa ramana sub nivelul de 3%. Parformantele economiei chineze ar urma sa fie in continuare superioare celor inregistrate de alte mari economii.

"In 2010, mediul extern va ramane nefavorabil, insa nu va continua sa se degradeze", a subliniat Zhang.

In 2009, cresterea economiei chineze, ce se bazeaza in principal pe exporturi, a accelerat la 8,9% in al treilea trimestru, dupa 7,9% in al doilea trimestru si 6,1% in primul. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#china, #crestere, #economica, #criza , #stiri FMI