China, India, Brazilia si Rusia vor suplimenta rezervele FMI cu 80 de miliarde de dolari

Sambata, 05 Septembrie 2009, ora 11:11
1539 citiri
China, India, Brazilia si Rusia vor suplimenta rezervele FMI cu 80 de miliarde de dolari

Marile state cu economii emergente, China, India, Brazilia si Rusia, s-au angajat, vineri, sa aloce 80 de miliarde de dolari pentru suplimentarea rezervelor Fondul Monetar International (FMI), parte a unui program de majorare a fondurilor institutiei cu 500 de miliarde de dolari, transmite Reuters, citat de Mediafax.

 

Cele patru state, participante la o reuniune, la Londra, a ministrilor de Finante ai statelor membre G20, au cerut si o dublare a cotelor statelor membre ale Fondului la urmatoarea alocare a institutiei financiare.

"Propunem ca urmatoarea revizuire a cotei sa majoreze, de cel putin doua ori, valoarea acestora", se arata intr-un comunicat comun al Chinei, Indiei, Braziliei si Rusiei, la finalul reuniunii.

Statele Uniunii Europene intentioneaza sa suplimenteze rezervele FMI cu 125 de miliarde de euro (circa 175 de miliarde de dolari).

Statele din G20 au decis in aprilie, la Londra, sa suplimenteze resursele FMI cu 500 de miliarde de dolari, la 750 de miliarde de dolari, pentru a intari capacitatea de creditare a institutiei financiare internationale.

Ministrii de Finante ai statelor din G20 discuta, vineri si sambata, la Londra, masurile impotriva crizei, urmand ca un summit general al tarilor membre sa se desfasoare pe 24-25 septembrie, la Pittsburgh, in Statele Unite.

 

#China, # India, # Brazilia, # FMI, # dolari, # rezerve , #stiri FMI