Conducerea PNL se intalneste cu delegatia FMI

Luni, 02 August 2010, ora 14:41
1106 citiri
Conducerea PNL se intalneste cu delegatia FMI

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, luni, ca liberalii au decis sa onoreze invitatia FMI de a discuta despre situatia economica a Romaniei si a subliniat ca PNL asteapta de la reprezentantii Fondului clarificari in legatura cu solutiile pe care le-au discutat cu Guvernul Romaniei, precizeaza NewsIn.

"Biroul Politic Central a luat act de invitatia facuta de delegatia FMI pentru o intalnire cu conducerea PNL, obiectul facandu-l discutarea situatiei economice a Romaniei.

Asteptam din partea FMI cateva clarificari in legatura cu solutiile pe care le-a discutat cu reprezentantii Guvernului si ai Bancii Nationale", a declarat Vosganian, la finalul sedintei Biroului Politic Central.

Delegatia PNL care se va intalni marti cu oficialii FMI va fi formata din presedintele partidului, Crin Antonescu, vicepresedintii Radu Rusanu, Daniel Chitoiu si Varujan Vosganian, a precizat liberalul. Intalnirea va avea loc la ora 17.00, la sediul PNL.

Vosganian a adaugat ca liberalii vor intreba FMI de ce este nevoie de reducerea salariilor cu 25% si de cresterea TVA "daca e adevarat ca tintele de deficit la 3 luni au fost indeplinite si cele la 6 luni au fost indeplinite, fara sa trebuiasca sa se reduca salariile, pensiile sau sa se creasca TVA".

"Din doua, una: ori aceste indepliniri sunt adevarate si atunci trebuie sa se revina urgent la aceasta masura (n.r. nivelul initial al TVA ), sau sa se reconsidere o reducere la 5%, ca in Spania, ori sa se accepte ca e nevoie de asta, dar sa ni se spuna realitatea.

Pentru ca o democratie nu se bazeaza doar pe echilibrul puterilor in stat, ci si pe faptul ca Guvernul se situeaza in adevar si realitate", a comentat liderul PNL.

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat luni ca delegatia FMI a solicitat o intrevedere conducerii social-democratilor, insa aceasta a fost refuzata, deoarece este "tardiva si inutila", in conditiile in care deciziile au fost deja luate de catre FMI si Guvern.

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#economie, #fmi, #pnl, #vosganian , #stiri FMI