Costurile asigurarii datoriilor Greciei ating un nou record

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 08:58
1465 citiri
Costurile asigurarii datoriilor Greciei ating un nou record

Costurile de asigurare a datoriilor statului elen impotriva riscului de neplata (default) au crescut la un nivel record dupa ce norul de cenusa vulcanica care afecteaza traficul aerian din Europa a intarziat discutiile pentru rezolvarea crizei datoriilor Greciei, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Prima de risc ceruta de investitori pentru achizitia de obligatiuni scadente la zece ani emise de statul elen, fata de cele germane, a avansat, luni, la maximul de la punerea in circulatie a monedei euro.

Credit default swaps - CDS (costurile de asigurare a datoriilor impotriva riscului de default) au crescut cu 0,34 puncte procentuale pentru titlurile elene, la 4,72%, potrivit CMA DataVision.

Oficiali din partea Uniunii Europene si Fondului Monetar International trebuie sa soseasca la Atena marti pentru a incepe negocierile privind conditiile unui pachet de finantare de 45 de miliarde de euro pentru statul elen.

Intalnirile au fost, initial, planificate pentru luni si au fost amanate dupa ce spatiul aerian din nordul Europei a fost inchis din cauza temerilor ca norul de cenusa rezultat in urma eruptiei vulcanice din Islanda ar afecta avioanele.

"Exista o temere in crestere ca si dupa ce tara va primi sprijin, problemele Greciei nu se vor reduce.

Ingrijorarea investitorilor privind Grecia este intensificata de informatia ca FMI nu poate ajunge la Atena", a declarat analistul UniCredit Philip Gisdakis.

Costurile de finantare raman la niveluri pe care premeirul elen, George Papandreou, le-a numit "nesustenabile".

In cazul Portugaliei, CDS au crescut cu 0,11 puncte procentuale, la 2,07%, maximul din 9 februarie, potrivit datelor CMA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#costuri, #asigurari, #datorii, #grecia, #record , #stiri FMI