Crestere economica a SUA influenteaza tot mai putin restul lumii

Vineri, 13 Aprilie 2007, ora 15:20
799 citiri

Directorul general al Fondului Monetar International, Rodrigo Rato, a declarat ca economia globala depinde din ce in ce mai putin de cresterea economica a Statelor Unite ale Americii si ca, pe plan mondial, 2007 va fi un alt an bun pentru economie, informeaza agentia EFE.

Intr-o conferinta de presa premergatoare Reuniunii de Primavara comune a FMI cu Banca Mondiala, ce va avea loc la finele acestei saptamani, Rato a semnalat ca 'este destul de solida' cresterea prevazuta pentru acest an, crestere care se apropie de cinci la suta.

Economia americana sufera din cauza problemelor din sectorul imobiliar si al investitiilor, dar isi va recapata fortele pe parcursul acestui an si in 2008, a explicat Rodrigo Rato.

In timp ce perspectivele pentru restul lumii 'sunt bune', Rato a subliniat ca riscurile cu care se confrunta economia internationala au scazut in ultimele sase luni.

Aceasta reducere a pericolului se datoreaza scaderii preturilor petrolului din august, ceea ce, in opinia sa, a dus la diminuarea presiunii inflationiste.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)