Cristian Diaconescu: propunem cresterea salariului minim

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 11:37
1090 citiri
Cristian Diaconescu: propunem cresterea salariului minim

Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, vineri, dupa o intalnire cu reprezentatii FMI, CE si BM, ca negocierile cu autoritatile de la Bucuresti nu iau in calcul, pentru 2011, noi reduceri de salarii si pensii, transmite Mediafax.

El a mentionat ca desi guvernul nu ia in calcul, pentru 2011, noi reduceri de salarii, sunt necesare reglaje pentru cheltuielile din sectorul public.

El a spus ca pozitia reprezentantilor FMI s-a dovedit flexibila, mentionand ca, sub conditia pastrarii echilibrului macroeconomic si a deficitului bugetar de 4,4% pentru 2011, Guvernul are libertatea de a lua masurile pe care le considera necesare pentru reglarea nivelului de trai, reluarea unui proces pozitiv pentru salarii si pensii si crearea unor premise pentru investitii.

Diaconescu a spus ca discutiile cu oficialii FMI, BM si CE au aratat ca Guvernul trebuie sa faca o prioritate din accelerarea atragerii fondurilor europene.

Presedintele de onoare al UNPR a precizat ca formatiunea pe care o reprezinta este de acord cu incheierea unui nou acord cu FMI, insa unul de garantie, nu care sa implice si imprumuturi financiare.

Diaconescu a spus ca una din temele discutate cu reprezentantii FMI, BM si CE a fost necesitatea reducerii nivelului de impozitare al muncii, UNPR propunand o reducere a CAS, reducere care ar putea fi reglementata prin legea bugetului de stat pe 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere, #diaconescu, #minim, #patronate, #salariu, #unpr , #stiri FMI