Cristian Diaconescu: UNPR propune un "pachet de masuri proactive anticriza"

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 13:45
2020 citiri
Cristian Diaconescu: UNPR propune un "pachet de masuri proactive anticriza"

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) va propune, marti, dezbaterii publice si coalitiei guvernamentale "un pachet de masuri proactive anticriza", care nu necesita reglementari legislative imediate, ci doar o intarire a institutiilor statului legat de lupta impotriva coruptiei si a evaziunii fiscale, a anuntat Cristian Diaconescu, precizeaza Mediafax.

"In pachetul pe care noi il vom propune vor fi masuri legate de standardizarea numarului functionarilor din administratia centrala si locala.

Inseamna ca acum avem o supraincarcare bugetara pe acest palier.

Sunt masuri care nu au nevoie de reglementare legislativa imediata, dar care presupun o intarire a institutiilor statului, si ma refer la coruptie, regimul achizitiilor publice si evaziunea fiscala", a spus Diaconescu.

Acesta a afirmat ca este necesar ca Romania sa isi reduca deficitul pana la 6,8 la suta inaintea intalnirii de la finalul lunii iunie a boardului FMI, altfel autoritatile vor fi puse in situatia de a imprumuta 11,7 miliarde de euro de pe piata, "la o dobanda cu doua cifre".

"Deficitul nu poate fi coborat intr-un timp foarte scurt, pana la boardul FMI din 28 iunie, prin alte categorii de masuri decat prin cele de reducere drastica. Daca deficitul nu coboara, in urmatoarele luni niciun guvern nu va avea din ce sa plateasca pensii si salarii.

Ce ne intereseaza este pastrarea relatiei cu FMI si masurile luate de Guvern sa aiba o valabilitate limitata, pana la 31 decembrie", a spus liderul UNPR.

Vicepresedintele UNPR Liviu Campanu a declarat, joi, la Suceava, ca este exclus ca UNPR sa voteze in favoarea motiunii de cenzura, iar parlamentarii formatiunii se vor abtine de la vot daca nu vor fi preluate amendamentele Uniunii,

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#anticriza, #deficit, #diaconescu, #masuri, #proactive , #stiri FMI