Datoriile Greciei depreciaza euro

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 09:33
1257 citiri
Datoriile Greciei depreciaza euro

Euro s-a depreciat, miercuri, fata de dolar, la cel mai redus nivel atins intr-o saptamana, in urma amplificarii temerilor privind capacitatea Greciei de a rezolva problema datoriilor, transmite Reuters.

Moneda unica a intrat pe un trend descendent in urma speculatiilor ca Grecia ar vrea sa renegocieze acordul incheiat in martie cu UE si FMI, informatie dezmintita de autoritatile elene, informeaza Mediafax.

"Atat timp cat neincrederea se va mentine pe piata, euro nu va avea capacitatea sa se intareasca", a declarat Sacha Tihanyi, analist in piete valutare la compania Scotia Capital din Toronto.

Neincrederea a fost amplificata si de informatia ca bancile elene au solicitat guvernului mai mult sprijin financiar, in conditiile in care economia Greciei s-ar putea contracta in acest an cu cel putin 2%.

In prima parte a tranzactiilor de la New York, euro era cotat in scadere cu 0,4%, la 1,3337 dolari pe unitate, dupa un minim al sedintei de 1,3327 dolari pe unitate.

Piata a fost influentata si de datele privind stagnarea economiei zonei euro, in ultimul trimestru al anului 2009.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#datorii, #euro, #grecia , #stiri FMI