Directoarea FMI, ingrijorata fata de "pierderea de incredere" in economia mondiala

Miercuri, 01 August 2012, ora 20:40
1281 citiri
Directoarea FMI, ingrijorata fata de "pierderea de incredere" in economia mondiala

Directoarea generala a Fondului Monetar International /FMI/, Christine Lagarde, preocupata de "pierderea de incredere" in economia mondiala, a apreciat miercuri ca zona euro nu este "singura problema" si a atras atentia asupra "intrebarilor importante" legate de situatia bugetara a SUA, relateaza AFP si AP.

Christine Lagarde s-a referit asemenea la situatia din Grecia si a subliniat ca Fondul Monetar International nu va parasi "niciodata masa negocierilor", dar si ca va da dovada de "exigenta" fata de autoritatile grecesti in ce priveste reformele cerute Atenei in schimbul asistentei financiare.

"Observam clar in acest moment o pierdere de incredere, alimentata de o combinatie de indicatori economici nefavorabili si de reactia investitorilor la aceasta situatie", a afirmat directoarea generala a FMI in cadrul unei conferinte de presa la Washington.

Ea a exprimat "indoieli" in ce priveste capacitatea liderilor de a pune in aplicare deciziile pentru care s-au angajat, avandu-i in vedere indeosebi pe liderii din zona euro. Sefa FMI a evocat insa totodata riscurile care planeaza asupra SUA, amenintate de un impas bugetar daca nu se ajunge la un acord cu Congresul /forul legislativ/ pana la sfarsitul acestui an.

"Exista intrebari importante cu privire la viitorul economic al Statelor Unite" - a notat dna Lagarde. "Trebuie discutate si aprobate masuri solide, ceea ce nu este deocamdata cazul", a mentionat ea.

Directoarea FMI si-a exprimat pe de alta parte speranta ca anchetele lansate cu privire la manipularea dobanzii interbancare Libor vor sustine eforturile de imbunatatire a disciplinei in sectorul financiar.

"Dupa peste trei ani de eforturi ample de a reforma reglementarea sectorului financiar, aceasta reforma inca nu a fost realizata nici pe departe", a deplans Christine Lagarde, adaugand ca mai sunt "multe facut" in acest sens mai ales in Europa si in SUA.

#Christine Lagarde economia mondiala, #Christine Lagarde FMI , #stiri FMI