Dragnea: Am discutat cu reprezentantii FMI, CE si BM despre descentralizare

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 08:39
1566 citiri
Dragnea: Am discutat cu reprezentantii FMI, CE si BM despre descentralizare

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii, a declarat marti seara ca in cursul zilei s-a intalnit cu delegatia FMI, CE si BM prezenta la Bucuresti, principala tema discutata fiind cea a descentralizarii.

"Discutia nu a fost despre arierate. Discutia cu mine a fost despre descentralizare. Le-am explicat care sunt principiile descentralizarii. Si Comisia Europeana si FMI si mai ales Banca Mondiala considera ca este un proces necesar si util pentru Romania si si-au exprimat disponibilitatea sa ne sprijine sa lucram impreuna. Pentru regionalizare le-am exprimat deschiderea noastra sa lucram impreuna", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea la Palatul Victoria, la finalul comandamentului de iarna pe care l-a coordonat.

El a raspuns astfel intrebat daca in cadrul intalnirii de marti cu FMI a prezentat problema arieratelor primariilor.

Ministrul Dezvoltarii a adaugat ca la intalnirea cu reprezentantii organismelor internationale s-a discutat si despre "criteriile de prioritizare pentru proiectele care sunt finantate prin bugetul ministerului nostru in administratia locala". "Le-am transmis ceea ce am mai afirmat si public ca in acest an vor fi finantate cu prioritate, obligatoriu, toate investitiile in sistemele de alimentare cu apa si canalizare, toate investitiile care sunt intr-un grad de executie de minim 60%. Tot ceea ce este peste 60% vor primi bani pentru a fi finalizate in acest an, pentru ca este vorba de peste 1000 de obiective", a mai declarat ministrul Dezvoltarii.

O misiune a Fondului Monetar International se afla la Bucuresti in perioada 21 ianuarie - 5 februarie, pentru discutii privind prima si a doua evaluare a acordului preventiv cu Romania, care a fost aprobat in 27 septembrie 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea descentralizare, #guvern fmi, #banca mondiala , #stiri FMI