Experti FMI examineaza modul de aplicare a planului de redresare a Greciei

Marti, 23 Februarie 2010, ora 12:45
1076 citiri
Experti FMI examineaza modul de aplicare a planului de redresare a Greciei

Experti ai Comisiei Europene, ai Bancii Centrale Europene (BCE) si ai Fondului Monetar International (FMI) au inceput marti sa evalueze aplicarea planului de redresare economica propus de autoritatile elene, in cadrul programului de supraveghere europeana a finantelor publice din Grecia, scrie AFP, citat de NewsIn.

Delegatia s-a intalnit in cursul diminetii cu presedintele Consiliului expertilor din Ministerul de Finante, George Zanias, iar pana joi reprezentantii celor trei institutii internationale se vor mai intalni cu responsabili ai bancii centrale a Greciei si ai Ministerului Muncii.

"Este vorba de o vizita tehnica, pentru examinarea modului de aplicare a planului Greciei si pentru furnizarea ajutorului tehnic necesar", a precizat un responsabil al ministerului, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

El a adaugat ca nu a fost fixata nicio intalnire cu responsabili guvernamentali, dar este posibila o reuniune protocolara cu ministrul de finante.

Oficialul elen a exclus posibilitatea ca delegatia sa discute eventuale noi masuri mai stricte pentru a garanta reusita planului grec de reducere a deficitului public cu 4 puncte procentuale in acest an, la 8,7% din produsul intern brut (PIB).

Principiul acestor vizite de evaluare, care vor avea loc regulat, a fost adoptat pe 11 februarie la Bruxelles, cand cele 27 de state membre ale Uniunii Europene s-au angajat sa protejeze Grecia de riscul de intrare in incapacitate de plata, ca urmare a indatorarii excesive.

Potrivit Atenei, care a exclus un imprumut de la FMI, participarea unui membru al Fondului alaturi de functionari ai CE si BCE are rolul de a aduce expertiza suplimentara, mai ales in materie de audit. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#experti, #fmi, #grecia, #plan, #redresare , #stiri FMI