Finantele au atras 1,27 miliarde lei prin titluri la 6 luni

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 16:01
942 citiri
Finantele au atras 1,27 miliarde lei prin titluri la 6 luni

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut, luni, titluri de stat cu maturitate la sase luni de 1,266 miliarde lei (296 milioane euro), cu 15% peste valoarea anuntata, la un randament mediu anual de 9,92%, in scadere fata de cel de la licitatia anterioara, potrivit datelor bancii centrale, informeaza NewsIn.

 

Valoarea anuntata initial era de 1,1 miliarde lei, iar randamentul maxim acceptat a fost de 10% pe an.

Bancile au depus cereri de cumparare de aproape 2,37 miliarde lei (554 milioane euro).

La sedinta similara din 17 august, MFP a vandut titluri de stat cu maturitate la 6 luni de 1,34 miliarde lei (317,8 milioane euro), la un randament mediu anual de 10,45%.

MFP si-a propus sa atraga in septembrie 6 miliarde lei prin certificate de trezorerie cu discont la 6 si 12 luni si prin obligatiuni de tip benchmark pe 3 si 5 ani, dupa ce in primele opt luni Finantele au emis titluri de stat in lei de peste 51,2 miliarde lei.

In prima sedinta din septembrie, MFP a plasat obligatiuni pe 5 ani de aproape 226 milioane lei, la un randament mediu de 9,91% pe an, iar in a doua, ministerul a respins toate ofertele bancilor, motivand ca randamentul era inacceptabil.

Dupa primele sapte luni, deficitul bugetar al Romaniei a ajuns la 3,5% din produsul intern brut (PIB) revizuit la 497,3 miliarde lei.

Fondul Monetar International (FMI) a revizuit tinta agreata cu autoritatile romane pentru deficitul bugetar la 7,3% din produsul intern brut in acest an, fata de nivelul stabilit anterior, de 4,6% din PIB, iar Fondul va aloca pentru acoperirea deficitului bugetar al Romaniei jumatate din transele care trebuie sa intre in septembrie si in decembrie, respectiv circa 1,75 miliarde euro.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#finante, # randament, # titluri , #stiri FMI