Finantele au atras 2,75 miliarde lei prin titluri la 3 luni

Luni, 13 Iulie 2009, ora 16:47
761 citiri
Finantele au atras 2,75 miliarde lei prin titluri la 3 luni

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni titluri de stat cu maturitate la 3 luni de 2,753 miliarde lei (651,7 milioane euro), cu 38% peste valoarea anuntata, la un randament mediu anual de 10,78%, in scadere fata de cel acceptat la licitatia anterioara, potrivit datelor bancii centrale, transmite NewsIn.

Finantele anuntasera initial ca vor sa ia 2 miliarde lei.

Randamentul maxim acceptat a fost de 11% pe an.

Bancile au depus cereri de cumparare de 3,787 miliarde lei (896,5 milioane euro).

La sedinta similara din 11 mai, MFP a vandut certificate de trezorerie cu discont, cu maturitate la 3 luni, de 1,749 miliarde lei (420,9 milioane euro), la un randament mediu anual de 11,23%.

Finantele
si-au propus sa atraga in iulie 7,5 miliarde lei, dupa ce in primele sase luni din acest an, MFP a atras 40,6 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat pentru finantarea si refinantarea datoriei publice, de peste trei ori mai mult decat in intreg anul 2008.

Guvernul si-a asumat o tinta de deficit bugetar de 4,6% din produsul intern brut (PIB) - sau 24,3 miliarde lei - pentru acest an, in urma acordului de finantare cu Fondul Monetar International. FMI a fixat Romaniei tinte trimestriale de deficit bugetar: cel mult 14,5 miliarde lei la finalul trimestrului al doilea si maximum 18,6 miliarde lei pentru al treilea trimestru.

Ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, declara recent ca deficitul bugetar a ajuns la jumatatea acestui an la 2,7% din produsul intern brut (PIB), potrivit primelor evaluari, sub tinta convenita cu FMI, de 2,73% din PIB.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#finante, #titluri, #miliarde , #stiri FMI