Finantele: Vom fi in recesiune si in 2010

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 12:12
1125 citiri
Finantele: Vom fi in recesiune si in 2010

Anul viitor nu vom scapa de recesiune, iar efectele actualei crize se vor intinde pe nu mai putin de 20 de ani, a declarat intr-un interviu acordat in exclusivitate MONEY.ro Dorin Mantescu, seful Directiei generale de analiza macroeconomica si politici financiare din Ministerul Finantelor. Tot el declara pentru Cotidianul, in toamna lui 2008, ca Romania va intra in criza abia in primavara lui 2009.

Dorin Mantescu, unul dintre oamenii-cheie ai Romaniei in discutiile cu FMI si Comisia Europeana, este primul oficial din actualul guvern care spune ca 2010 va aduce crestere negativa pentru economia romaneasca, estimarile facute pana acum implicand stagnare sau foarte usoara crestere.
 
Specialistul Finantelor crede ca anul viitor nu vom iesi din recesiune, in principal din cauza reactiei intarziate a economiei la evolutiile externe. "Va fi o contractie mica in 2010, prin comparatie cu ce s-a intamplat anul acesta. 2009 este cel mai greu. O scadere de la plus 7% la -7% sau -7,5% cat va fi anul acesta este foarte mult.

#finante, #recesiune, #criza, #efecte, #Romania, #ministerul finantelor , #stiri FMI