Finantele vor sa atraga 7,5 miliarde lei prin 6 licitatii

Marti, 30 Iunie 2009, ora 12:31
1153 citiri
Finantele vor sa atraga 7,5 miliarde lei prin 6 licitatii

Ministerul Finantelor Publice (MFP) si-a propus sa atraga in luna iulie 7,5 miliarde lei prin emiterea de certificate de trezorerie cu discont la trei, sase si 12 luni, si de obligatiuni de tip benchmark pe 3 si 5 ani, potrivit Newsin.

Prima licitatie va fi organizata pe 2 iulie, cand Finantele vor emite obligatiuni de stat pe 5 ani, de 750 milioane lei.

Pe 6 iulie, MFP vrea sa atraga 2 miliarde lei prin certificate de trezorerie cu maturitate la 6 luni, iar pe 13 iulie, ministerul va emite titluri de stat scadente la 3 luni tot de 2 miliarde lei.

A patra licitatie
din iulie va avea loc pe 16 ale lunii, cand Finantele vor sa plaseze 750 milioane lei prin obligatiuni pe 3 ani.

Pe 20 iulie, MFP va emite titluri de stat cu maturitate la 6 luni de 1 miliard lei.

Ultima licitatie din a saptea luna a acestui an va fi pe 27 iulie, cand ar putea fi vandute titluri de stat la un an de 1 miliard lei.

In primele sase luni din acest an, MFP a atras 40,6 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat pentru finantarea si refinantarea datoriei publice, de peste trei ori mai mult decat in intreg anul 2008.

Guvernul si-a asumat o tinta de deficit bugetar de 4,6% din produsul intern brut (PIB) - sau 24,3 miliarde lei - pentru acest an, in urma acordului de finantare cu Fondul Monetar International.

FMI a fixat Romaniei tinte trimestriale de deficit bugetar: cel mult 14,5 miliarde lei la finalul trimestrului al doilea si maximum 18,6 miliarde lei pentru al treilea trimestru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie, #finante, #titluri de stat, #obligatiuni, #datorie publica, #deficit bugetar , #stiri FMI