Fiscul vrea sa impoziteze averile mari si solicita FMI asistenta pentru legislatie

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 10:11
1349 citiri
Fiscul vrea sa impoziteze averile mari si solicita FMI asistenta pentru legislatie

Fiscul a pus ochii pe bogatii suspecti si a cerut FMI asistenta in taxarea lor cu succes: "Este vorba depre impozitarea acelor persoane foarte bogate care nu au nicio justificare a veniturilor, dar, de exemplu, au vila in Dorobanti. Se doreste identificarea celor mai bune solutii pentru colectarea impozitelor si taxelor de la astfel de persoane", au declarat surse din guvern.

Potrivit surselor, o echipa de asistenta tehnica a FMI, alta decat misiunea de evaluare a acordului stand-by, va veni in Romania din februarie si intr-o prima etapa va face evaluarea legislatiei actuale in privinta impozitarii.

In a doua faza, echipa de profesionisti a FMI va formula un set de recomandari pentru elaborarea legislatiei.

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat recent la un post de televiziune ca a pus gand rau bogatilor opulenti, fara patalama la mana pentru bunurile lor: "Discutam de proprietatile de un anumit nivel si de oamenii bogati si mai ales discutam despre oamenii care-si afiseaza intr-un mod ostentativ bogatia fara ca sa fim siguri ca in spate exista o valoare reala si acele bunuri au fost dobandite in mod licit. Si poate o modalitate prin care fiecare sa arate cum a dobandit bogatia (...) ar fi interesant de facut".

#avere, #fisc, #impozit, #vladescu , #stiri FMI