Fitch a revizuit in urcare ratingul national al Ucrainei pentru credite pe termen lung

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 17:12
1062 citiri
Fitch a revizuit in urcare ratingul national al Ucrainei pentru credite pe termen lung

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a revizuit miercuri in crestere calificativul national al Ucrainei pentru creditele pe termen lung, de la 'AA-(ukr)' la 'AA(ukr)', mentinand totodata perspectiva stabila, potrivit unui comunicat al institutiei, precizeaza NewsIn.

Revizuirea in crestere a ratingului national al Ucrainei vine dupa ce, marti, agentia a revizuit tot in crestere calificativul Ucrainei pentru creditele in valuta si moneda locala pe termen lung de la 'B-' la 'B'.

Si perspectiva pentru aceste credite pe termen lung este stabila.

In acelasi timp, agentia a confirmat marti calificativul 'B' pentru creditele in valuta pe termen scurt si a revizuit in crestere plafonul de tara al Ucrainei de la 'B-' la 'B'.

"Revizuirea in crestere a calificativelor Ucrainei a fost facuta in contextul in care Fondul Monetar International (FMI) a convenit sa acorde tarii un nou imprumut in valoare de 14,9 miliarde dolari. Acesta sustine increderea in evolutia financiara si politica a tarii si reduce riscurile de instabilitate financiara si macroeconomica", a declarat David Heslam, director al echipei responsabile de acordarea calificativelor suverane din cadrul Fitch Ratings.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fitch rating ucraina credite , #stiri FMI