Flutur, despre noul acord cu FMI si CE: Guvernul nu vrea noi imprumuturi, sunt masuri de siguranta

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 16:23
974 citiri
Flutur, despre noul acord cu FMI si CE: Guvernul nu vrea noi imprumuturi, sunt masuri de siguranta

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, referitor la acordul preventiv cu FMI, ca PDL, coalitia si Guvernul nu doresc sa faca noi imprumuturi in perioada urmatoare, "insa sunt masuri de siguranta", informeaza Mediafax.

Flutur a fost, intrebat dupa sedinta BPN, daca la reuniunea coalitiei si a conducerii PDL s-a discutat despre un acord preventiv cu FMI, Flutur a raspuns: "Referitor la acest acord, cred ca domnul ministru Ialomitianu a spus astazi intr-un comunicat, n-a venit la sedinta BPN.

Referitor la acest acord preventiv, PDL, coalitia si Guvernul nu doresc sa faca noi imprumuturi in perioada urmatoare, insa sunt masuri de siguranta.

In momentul de fata, noi ne-am asigurat stabilitatea, avem un buget foarte bine construit si intram in linie dreapta pentru a putea respecta legea bugetului de stat pe 2011 si nu avem in vedere un acord faptic, care sa faca imprumut efectiv, ci este o chestiune de siguranta".

El a precizat ca atat la reuniunea coalitiei, cat si a BPN al PDL, s-a discutat despre aprecierea diverselor organisme internationale legate de politica de stabilitate din Romania.

"Am discutat azi in coalitie si in BPN cateva lucruri, un barometru, pe care-l vedem referitor la pozitia FMI, a agentiilor de rating, faptul ca masurile luate de guvernul Boc la sfarsitul anului trecut au crescut stabilitatea tarii si credibilitatea ei pe piata financiara internationala", a adaugat Flutur.

Urmatorul acord pe care Romania il va semna cu institutiile financiare internationale va fi de tip preventiv, atat cu Fondul Monetar International (FMI), cat si cu Comisia Europeana (CE), a declarat luni ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu. 

#acord, #fmi, #masuri siguranta , #stiri FMI