FMI a aprobat inca o transa din imprumutul pentru Ungaria

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 09:49
1446 citiri
FMI a aprobat inca o transa din imprumutul pentru Ungaria

Fondul Monetar International (FMI) a aprobat, marti, acordarea unei noi transe, de 1,4 miliarde euro, catre Ungaria, ca parte a unui acord de finantare mai amplu, ce ar urma sa ajute tara sa depaseasca perioada de criza, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Transa FMI ridica la 8,4 miliarde euro suma trasa din totalul de 11,7 miliarde euro stabilit prin programul de finantare stabilit cu Ungaria pe 6 noiembrie 2008.

Prim-vicepresedintele FMI, John Lipsky, a spus ca imbunatatirea increderii investitorilor in continuare si relaxarea sectorului financiar vor da posibilitatea diminuarii ratei dobanzii de politica monetara in Ungaria.

"Politica monetara si valutara vor continua sa tinteasca inflatia pe termen mediu, fiind in acelasi timp gata sa atenueze riscurile legate de stabilitatea financiara si sa evite riscul unei destabilizari a cursului de schimb", a spus Lipsky intr-un comunicat, citat de Reuters.

Intre timp, FMI a spus ca a sugerat Ungariei sa isi intareasca cadrul de reglementare a sectorului bancar.

"Implementarea prompta a programului revizuit de autoritati, cu scopul de a mentine stabilitatea financiara, ce cuprinde monitorizarea atenta a bancilor ce primesc ajutor financiar guvernamental, si intarirea supravegherii sistemului bancar sunt pasi importanti", a spus Lipsky.

#FMI, #Ungaria, #imprumut, #miliarde, #finantare , #stiri FMI