FMI a imbunatatit estimarea privind cresterea economiei mondiale

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 23:52
1429 citiri
FMI a imbunatatit estimarea privind cresterea economiei mondiale

FMI a revizuit in urcare estimarea privind cresterea economiei mondiale in 2010, cu 0,3 puncte procentuale, la 4,2%, ca urmare a ritmului mai rapid de redresare, dar a avertizat in raportul World Economic Outlook ca statele sunt vulnerabile la noi socuri.

Pentru anul viitor, Fondul Monetar International a mentinut previziunea din ianuarie, referitoare la un avans de 4,3% al economiei mondiale. "Incertitudinile privind perspectiva activitatilor economice raman neobisnuit de ridicate", se arata in raport, care noteaza ca riscurile, in special cele legate de datoriile statelor, se mentin.

Potrivit Fondului, "motivul principal de ingrijorare este ca solutiile de sustinere a economiilor au fost in mare parte epuizate, ceea ce face ca redresarea fragila sa fie expusa la noi socuri".

Refacerea economiei mondiale este alimentata de statele emergente, unde avansul va fi de aproape trei pri mai mare decat in tarile dezvoltate.

FMI anticipeaza pentru economiile emergente si in curs de dezvoltare o crestere de 6,3% in acest an si 6,5% in 2011.

In economiile avansate, avansul va fi de numai 2,3% in 2010 si 2,4% anul viitor. Cel mai rapid ritm de dezvoltare va avea loc in China, de 10% in acest an si 9,9% in 2011.

Cresteri rapide vor mai avea loc in Brazilia, India si Indonezia.

In tarile bogate, raportul dintre datorii si PIB se apropie de nivelul din perioada celui de-al doilea razboi mondial, iar FMI cere guvernelor sa adopte urgent strategii credibile de corectare a situatiei.

Ritmul redresarii difera de la tara la tara, Statele Unite avand un start mai bun decat Europa si Japonia, mai ales ca efect al masurilor de stimulare.

Pentru Statele Unite, Fondul a imbunatatit prognoza de crestere din acest an la 2,3%, urmata de un avans de 2,4% in 2011.

Pentru Japonia este asteptata in 2010 o crestere de 1,9%, in timp ce economia Rusiei va avansa cu 4%. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#fmi, #crestere, #economie, #estimare , #stiri FMI