FMI a inceput consultarile cu bancile islamice

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 13:55
1634 citiri
FMI a inceput consultarile cu bancile islamice
Sursa foto: Reuters

Fondul Monetar International a avut prima intalnire cu un grup consultativ de specialisti din finantele islamice, in incercarea de a aborda problemele structurale din acest sector.

Sistemul financiar islamic, influent mai ales in Orientul Mijlociu si Asia de sud-est, este prezent in majoritatea bancilor din tarile musulmane si se afla in plina extindere catre pietele occidentale, scrie Reuters.

In grupul consultativ sunt incluse principalele organisme din aceasta industrie, cum ar fi Consiliul de Servicii Fiscale din Malaezia si organizatia de audit si contabilitate pentru institutiile financiare islamice din Bahrein.

Aceasta intalnire este o initiativa a FMI, care si-a propus sa identifice provocarile politice din aceasta industrie si sa incurajeze o coordonare intre organismele financiare mondiale.

La reuniunea ce a avut loc la Washington saptamana trecuta, au fost discutat mai multe subiecte, inclusiv cum poate fi imbunatata finantarea firmelor mici si mijlocii, precum si implicatiile aduse bancilor islamice de adoptarea standardelor de reglementare Basel III.

#FMI sistem islamic, #sistem financiar islamic, #banci islamice , #stiri FMI