FMI: Acordul cu Romania decurge normal

Duminica, 08 Noiembrie 2009, ora 22:08
1890 citiri
FMI: Acordul cu Romania decurge normal

Acordul Fondului Monetar International (FMI) cu Romania decurge normal, intarzierea fiind cauzata de schimbarea guvernului, a declarat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, adaugand ca nu este ingrijorat in mod special de acest program.

"In cazul Romaniei este un program normal. Binenteles ca este o schimbare de guvern, asa ca exista o oarecare intarziere, dar nu am nicio grija deosebita in privinta acestui program", a declarat el.

Alegerile prezidentiale au determinat FMI sa amane evaluarea pentru a treia transa a imprumutului destinat Romaniei, dupa ce guvernul a fost demis de Parlament, noteaza Reuters.

O misiune a FMI s-a aflat pana vineri in Romania, pentru evaluarea acordului de finantare, inainte de acordarea celei de-a treia transe, de circa 1,5 miliarde euro, a imprumutului. Transa respectiva urma sa fie accesata in decembrie, dar sunt putine sanse ca acest lucru sa se intample, conform Fondului.

O delegatie a institutiei internationale va reveni in Romania dupa ce va fi instalat noul guvern, discutiile fiind continuate insa in perioada urmatoare, pana la momentul respectiv.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#fmi, #acord, #romania, #guvern , #stiri FMI