FMI: Adoptati bugetul si va dam transa a treia!

Miercuri, 30 Decembrie 2009, ora 19:44
1513 citiri
FMI: Adoptati bugetul si va dam transa a treia!

Seful Fondului Monetar International (FMI) pentru Europa, Marek Belka, a declarat ca Romania are "perspective bune" pentru urmatoarele trimestre si ca aprobarea celei de-a treia transe a acordului nu ar trebui sa intampine dificultati, singura problema fiind aprobarea bugetului pe 2010 in Parlament.

El s-a aratat increzator ca Romania va primi a treia transa a pachetului de finantare, dupa aprobarea bugetului de austeritate pentru anul 2010, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

"Romania este o tara membra a Uniunii Europene, cu o banca centrala independenta si solida. Nu vad nicio problema aici. Consider ca Romania are perspective bune pentru urmatoarele trimestre", a spus Belka.

O misiune a Fondului va sosi in Romania, in ianuarie, pentru evaluarea acordului.

"Nu ar trebui sa existe probleme cu acordarea celei de-a treia transe. In ianuarie, FMI va trimite o misiune in Romania pentru a incepe negocierile de incheiere a evaluarii. Singura piedica este aprobarea bugetului pe anul urmator de catre Parlament, insa nu cred ca vor exista probleme in aceasta privinta", a adaugat Belka.

Parlamentul se va reuni in sedinta de plen din data de 11 ianuarie, in sesiune extraordinara, pentru dezbaterea proiectului de buget de stat pe anul 2010. Deputatii si senatorii vor ca proiectul sa fie adoptat pana la 15 ianuarie. 

#fmi, #buget, #transa , #stiri FMI