FMI amana evaluarea Romaniei. Vezi de ce

Marti, 21 Iunie 2011, ora 15:13
1470 citiri
FMI amana evaluarea Romaniei. Vezi de ce

Fondul Monetar International (FMI) a amanat prima evaluare din cadrul noul acord stand-by incheiat cu Romania, pentru luni, 27 iunie, desi fusese programata pentru vineri, 24 iunie, anunta Mediafax.

Potrivit calendarului FMI, in cadrul sedintei va fi analizata si cererea Romaniei de modificare a unor criterii de performanta.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale s-a aflat la Bucuresti in perioada 27 aprilie-9 mai pentru prima evaluare a noului acord.

In scrisoarea de intentie catre Fondul Monetar International, Guvernul s-a angajat ca pana la data board-ului sa adopte ordonanta privind restructurarea ANAF, sa inventarieze toate arieratele companiilor de stat si sa prezinte o noua formula de calcul a tarifelor la gaze naturale, care sa evidentieze mai bine evolutiile de pe plan international.

Executivul s-a angajat, printre altele, sa elimine subventiile la energia termica cel tarziu pana la sfarsitul lunii august si sa desfiinteze in vara acestui an peste 7.000 de posturi din societatile feroviare, companiile energetice si Posta Romana. 

#fmi, #evaluare fmi, #acord fmi romania , #stiri FMI