FMI ar vrea ca statele sa puna la comun rezervele

Duminica, 04 Octombrie 2009, ora 18:49
1177 citiri
FMI ar vrea ca statele sa puna la comun rezervele

Noul rol al Fondului Monetar International (FMI) va implica o majorare semnificativa a resurselor, a declarat duminica, la Istanbul, directorul general al Fondului, Dominique Strauss-Kahn, citat de AFP.

Cand procesul de consolidare a FMI va fi definitivat, "va implica o majorare considerabila a resurselor", a declarat Strauss-Kahn.

FMI a anuntat in septembrie ca a colectat resursele suplimentare de 500 miliarde dolari promise in cadrul summitului G20 din aprilie, sub forma unor imprumuturi de la state si prin vanzari de obligatiuni.

Insa Strauss-Kahn a precizat la Istanbul ca va fi nevoie de mai multe resurse, pentru a determina statele sa acumuleze rezerve mai scazute si pentru a avea incredere in capacitatile de creditare ale Fondului.

"Dezechilibrele provin din acumularea de rezerve imense, iar aceste rezerve imense provin din teama statelor de a ramane fara sprijin daca se vor confrunta cu speculatii pe cursul valutar", a declarat Strauss-Kahn. 

"Insa exista o alta solutie, mai putin costisitoare, mai eficienta, pentru a evita aceasta situatie, ce presupune punerea la comun a rezervelor, acesta fiind rolul ce a stat la baza infiintarii FMI", a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI, # rezerve valutare, # curs valutar, # criza, # speculatii , #stiri FMI