FMI are suficiente resurse pentru a ajuta statele aflate in criza

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 00:12
1544 citiri
FMI are suficiente resurse pentru a ajuta statele aflate in criza

Fondul Monetar International (FMI) are o pozitie financiara puternica si dispune de suficiente resurse pentru a ajuta statele membre care au nevoie de sprijin, in conditiile amplificarii crizei datoriilor suverane din zona euro, potrivit Mediafax. 

Fondul a salutat totodata masurile anuntate joi de Banca Centrala Europeana (BCE), de a mentine programul de furnizare nelimitata de lichiditati bancilor, a declarat purtatoarea de cuvant a FMI, Caroline Atkinson.

"Declaratiile si masurile anuntate astazi confirma ca BCE este pregatita sa ia masurile necesare mentinerii stabilitatii financiare in zona euro", a spus Atkinson.

Ea a aratat ca directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, va vizita Grecia pe 7 decembrie, pentru discutii cu autoritatile.

Este pentru prima oara cand seful Fondului va merge in aceasta tara, dupa acordul UE-FMI de 110 miliarde de euro din luna mai, de sustinere a statului elen.

Strauss-Kahn se va adresa totodata, pe 4 decembrie, la Bruxelles, unei organizatii a parlamentarilor europeni, inaintea unei intalniri cu ministrii de Finante din Eurogroup, pentru a discuta despre evaluarea economica a zonei euro pe sase luni, de catre FMI.

Strauss-Kahn a declarat, joi, in India, ca unele economii europene "nu sunt departe de marginea prapastiei si trebuie sa isi consolideze bugetele".

Seful FMI crede totusi ca situatia din Europa va fi adusa sub control prin masuri europene, a spus Atkinson.

Ea a reiterat ca niciun alt stat european, pe langa Grecia si Irlanda, nu a solicitat asistenta financiara din partea FMI, sau alt tip de sprijin. 

#fmi, #resurse, #criza, #zona euro , #stiri FMI