FMI atrage atentia Rusiei asupra intrarilor excesive de capital

Marti, 11 Mai 2010, ora 23:08
1310 citiri
FMI atrage atentia Rusiei asupra intrarilor excesive de capital

Rusia trebuie sa fie pregatita sa isi protejeze pietele de intrarile excesive de capital, cu toate ca nu este nevoie de masuri radicale, se arata intr-un raport publicat marti de FMI, citat de Mediafax.

Vicepremierul Igor Suvalov a declarat, separat, ca guvernul ar trebui sa relaxeze reglementarile pentru investitorii care vor sa isi pastreze fondurile in Rusia mai mult de trei ani.

Raportul cere Rusiei sa ia in cosiderare toate masurile posibile, macroeconomice si prudentiale, pentru a preveni intrarile excesive de capital.

"Rusia trebuie sa aiba o atitudine deschisa fata de controlul capitalului, cel putin ca masura temporara, in cazul in care intrarile mari de capital vor pune din nou in pericol stabilitatea macroeconomica si financiara", se arata in raport.

Reprezentantul FMI in Rusia, Odd Per Brekk, a precizat totusi ca evolutia rublei corespunde fundamentelor macroeconomice, astfel incat nu sunt necesare, in prezent, masuri radicale.

Rubla s-a apreciat la cel mai ridicat nivel de la sfarsitul anului 2008, fata de euro si un cos euro-dolar, sustinuta de refacerea economiei si interesul investitorilor pentru pietele emergente cu randamente ridicate. 

#fmi, #rusia, #intoxicari excesive de capital , #stiri FMI