Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI cere statelor din zona euro sa finalizeze proiectul uniunii monetare

FMI cere statelor din zona euro sa finalizeze proiectul uniunii monetare

Fondul Monetar International (FMI) a cerut, luni, statelor din zona euro sa finalizeze proiectul uniunii monetare si sa discute o revizuire a tratatelor care reglementeaza politicile bugetare, transmite AFP, potrivit Mediafax.

"Guvernele trebuie sa ia masuri decisive pentru a incheia proiectul uniunii monetare", a indicat Fondul intr-un document prezentat, luni, la Bruxelles, ministrilor de Finante din zona euro si publicat pe site-ul institutiei.

Criza zonei euro se datoreaza politicilor fiscale nesustenabile din anumite state, intarzierilor in restructurarea sectorului financiar, progresului insuficient pentru asigurarea flexibilitatii si disciplinei uniunii monetare, dar si administrarii deficitare a acesteia, se arata in document.


"Cadrul fiscal al zonei euro ar trebui intarit considerabil pentru a ajunge la o responsabilitate fiscala colectiva necesara functionarii adecvate", considera FMI.


Institutia financiara a criticat deficientele Pactului de Stabilitate si Crestere, care "nu a incurajat statele membre sa profite in perioadele favorabile de oportunitatea de a constitui rezerve suficiente si de a reduce datoria la un nivel prudent. Pactul prevede limitarea deficitului bugetar la maximul 3% din Produsul Intern Brut.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1274 ori
Citeste mai multe desprefmi state zona euro uniune monetara