FMI: Costul economic al evenimentelor recente din Georgia este regretabil

Marti, 12 August 2008, ora 11:18
1049 citiri
FMI: Costul economic al evenimentelor recente din Georgia este regretabil

Costul economic al evenimentelor recente din Georgia este regretabil pentru o tara care a muncit din greu in ultimii ani pentru a imbunatati situatia economica a populatiei, se arata intr-o declaratie publicata, luni, de Fondul Monetar International (FMI).

Georgia a adoptat politici macroeconomice si financiare solide, in special in cadrul programului sustinut de FMI de reducere a saraciei si de crestere, incheiat in septembrie 2007.

Potrivit institutiei financiare internationale, autoritatile georgiene au implementat reforme economice care au consolidat sectorul financiar si au imbunatatit semnificativ climatul de afaceri, ceea ce a avut ca rezultat o crestere economica rapida. In acelasi timp, rezervele internationale ale Georgiei s-au majorat substantial.

FMI precizeaza ca mentine un dialog strans cu autoritatile georgiene si ca se asteapta ca politicile economice solide sa continue.

'In acest context, suntem gata sa sprijinim Georgia cu sfaturi referitoare la politici, asistenta tehnica si, daca este necesar, financiara', se precizeaza in declaratia institutiei financiare internationale.