FMI: Cresterea economica mondiala va fi 2,4% in 2010

Joi, 11 Iunie 2009, ora 16:23
1495 citiri
FMI: Cresterea economica mondiala va fi 2,4% in 2010

Fondul Monetar International (FMI) si-a majorat miercuri estimarile de crestere economica mondiala la 2,4% pentru 2010, de la nivelul de 1,9% estimat in aprilie, datorita masurilor de stimuli implementate in ultimele luni, a declarat o sursa din cadrul G8, citata de Reuters, transmite NewsIn.

Cu toate acestea, revenirea va fi treptata, si exista riscuri de coborare a acestei previziuni, a declarat sursa, ce a preferat sa ramana anonima.

"Previziunea de crestere mondiala pentru 2010 a fost majorata la 2,4%, de la 1,9% in aprilie", a spus sursa.

"Perspectivele s-au imbunatatit datorita impactului avut de masurile de stimuli luate in ultimele luni".

Sursa a avut acces la o nota emisa de FMI pentru ministrii de finante ce se vor intalni in acest sfarsit de saptamana in Italia.

In nota, previziunile pentru 2009 raman neschimbate, FMI estimand in continuare o comprimare de 1,3%, asa cum subliniase in raportul din aprilie.

"Nota mentioneaza o performanta mai buna din partea economiei americane in acest an si mai slaba din partea Europei". Comparativ cu aprilie, FMI estimeaza o comprimare de 2,8% pentru economia americana si de 4,2% pentru economia europeana.

"Pentru 2010, nota FMI sugereaza o imbunatatire a economiei Statelor Unite, precum si o majorare usoara a estimarilor pentru Europa", comparativ cu estimarile anterioare.

Comisia Europeana vrea sa ia cresterile salariului minim de la gura politicienilor
Comisia Europeana vrea sa ia cresterile salariului minim de la gura politicienilor
Stabilirea salariului minim este o procedura delicata, care are drept obiectiv realizarea unui echilibru intre obiective care uneori sunt opuse si, de aceea, sfaturile expertilor ii pot ajuta pe...
CNIPMMR critica majorarile repetate de taxe pentru IMM-uri ale Guvernului
CNIPMMR critica majorarile repetate de taxe pentru IMM-uri ale Guvernului
Trecerea la impozitul pe profit in urma scaderii pragului pentru microintreprinderi la 100.000 de euro ar genera cresterea inflatiei, prin transferul majorarii cheltuielilor in preturile de...
#fmi, #economie, #mondiala, #criza , #stiri FMI